GO
fotoGO

Opět po roce třída gymnázia Opatov (tentokráte 3. S) vyrazila ruku v ruce s prof. Markétou Rulfovou, bok po boku s prof. Stanislavem Urbancem a v čele s prof. Jakubem Hauptmannem na projekt řetězového provádění na zámku ve Vrchotových Janovicích. Akce se konala ve dnech 30. 4. - 5. 5. 

Již v úterý ráno většina z nás byla na cestě do Janovic, do zámku, do kuchyně (místo, kde jsme přespávali)... Po zbytek dne se účastníci připravovali na roli průvodce. Každý se musel text, který mu byl přidělen, naučit a jako každý rok to všichni zvládli na výbornou. Ve středu ráno už na zámeckou bránu horlivě tloukli po vědomostech bažící návštěvníci.

Zbytek týdne probíhal celkem hladce, účastníci se čím dál více zdokonalovali, a někteří text dokonce upravovali a vylepšovali. Místnost pro odpočinek/spánek byla sice menších rozměrů, ale Čech se přizpůsobí. Volný čas jsme pak trávili na nedalekém hřišti, v parku či u ohně… Copak oheň, ale noční prohlídka zámku! Mohli jsme si projít zámek v netradičním světle a dozvědět se něco víc o lehce tragickém životě poslední majitelky.

Na zámecké dobrodružství zajisté nikdo z nás nezapomene a celá třída se jako na každé akci trochu více sblížila. Doufejme, že příští rok znovu do Janovic přijedeme, tentokrát už pouze na prohlídku. Tak skončila naše komédie...

Jáchym Chromek, Daniel Skalský (3. S)


FOTOGALERIE

3S Vrchotovy Janovice

https://photos.app.goo.gl/w2UsDMNLSpWVeUGx6