GO
fotoGO

Dne 21.5. se vybraní studenti zúčastnili spolu s dalšími středními školami živého natáčení pořadu Fokus Václava Moravce na téma Energie”.

V podvečerních hodinách jsme odjeli do nedalekých Libčic nad Vltavou, kde se v industriálních prostorách Uhelného mlýna díl natáčel. Pozvání přijali bývalí ministři Martin Kuba a Martin Bursík, jaderná inženýrka Dana Drábová, průmyslník Martin Wichterle, energetik Vladimír Hlavinka a historik Jakub Rákosník. Diskutovalo se o tématech energetické krize, alternativních zdrojích energie a jejich ukládání. Řeč přišla i na problematiku ekologie a Green Dealu nebo budoucnost vodíku. 

Na závěr každé části dostali prostor na otázky samotní studenti, kteří svými dotazy obohatili diskuzi pohledem mladé generace. Všichni si pochvalovali nejen získání hodnotných postřehů a informací od kapacit v oboru, ale i profesionalitu moderátora. 

Pro všechny účastníky to byl cenný zážitek, který jistě stvrdil jejich zájem o aktuální dění a motivoval ve výběru budoucích profesí.

Veronika Červená, 7.A

Díl je dostupný na iVysílání ČT:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/11054978064-fokus-vaclava-moravce/224411030530005/


FOTOGALERIE:

FOCUS

https://photos.app.goo.gl/PqQoN2g9BfEjfugr8